‘El Faro’ a Bolívia

Un dels nostres valors com a entitat és la solidaritat; per això ens impliquem amb la nostra societat propera, però també amb altres realitats més desafavorides, com són les del Tercer Món. En el si de l’entitat va néixer la preocupació per la situació de pobresa en què viu gran part de la comunitat boliviana, especialment les dones i les adolescents d’aquest país. Per aquesta raó, a l’estiu del 2008, un grup de col•laboradors i voluntaris va realitzar una expedició a Bolívia amb l’objectiu de valorar les necessitats més urgents, de nens, nenes i adolescents, i contactar amb diferents organitzacions per poder valorar la idoneïtat d’un projecte de cooperació d’ajuda a la infància i adolescència a Bolívia.

Davant l’escassa xarxa de recursos destinats a les mares adolescents a Santa Cruz de la Sierra, plantegem la proposta de cooperació a través de la creació d’una llar. Aquesta iniciativa neix per fer possible el dret dels nens i de les nenes a un entorn favorable i que potenciï el seu desenvolupament.

La llar atén mares adolescents entre 10-15 anys (edat d’entrada) fins als 18 anys (edat de sortida), així com als seus nadons.


OBJECTIUS

Els nostres objectius generals:

Acollir i proporcionar la convivència en un entorn integrador, facilitant una educació, un control i seguiment mèdics, un suport psicològic i promovent l’aprenentatge d’un ofici i la integració social.

Des d’aquest marc, oferim:

  • Atenció integral a les mares adolescents i als seus fills/es des d’una concepció que inclou les àrees de vida física, psíquica, socioeconòmica i espiritual.
  • Oferim protecció i una atenció acollidora i personalitzada que promou la seguretat i autonomia en el desenvolupament personal, amb la finalitat de millorar la seva qualitat de vida.
  • Fomentem la participació en els processos educatius, en la prevenció de situacions de risc i en la resolució a través de la mediació.
  • Afavorim la reinserció sòcio-familiar.